Saturday 12 May 2012

Ζητείται κυβέρνηση


Σε πολιτικό θρίλερ, τύπου «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες» έχει μετατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών εδώ και επτά μέρες. Μία εντολή, πέντε κόμματα (τα άλλα δύο, το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει και η Χρυσή Αυγή είναι τιμωρία στη γωνία λόγω μη δημοκρατικού χαρακτήρα) μία εβδομάδα και αποτέλεσμα μηδέν.
 
Τι μέλλει γενέσθαι; Ξέρει κανείς; Οι εκλεγμένοι από το λαό πολιτικοί ξέρουν; Επτά μέρες τώρα όλοι ενδιαφέρονται για το καλό της χώρας, κανείς όμως δεν δείχνει να θέλει να κάτσει στην καρέκλα του πρωθυπουργού, λές και είναι στοιχειωμένη.
 
Ένα κοινό σημείο των πολιτικών στις ομιλίες τους είναι ότι έλαβαν το μήνυμα της κάλπης. Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν το μετέφρασαν σωστά ή, να το θέσω ακόμα καλύτερα, το απαξίωσαν. Η υστεροφημία τους δεν έχει όρια. Θέλουν ντε και καλά ο λαός να τους δεί σαν άγγελους σωτηρίας.
 
Η Ευρώπη και οι αγορές έχουν πάρει φωτιά και εκτοξεύουν απειλές προς την Ελλάδα ανά δίωρο. Βέβαια οι πολιτικοί μας δεν χαμπαριάζουν. Και γιατί άλλωστε; Έχουν τίποτα να χάσουν; Μάλλον να κερδίσουν έχουν.
 
Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος μάχονται για το καλό της χώρας και δεν τα βρίσκουν στα σημεία-κλειδιά. Ο κ. Τσιίπρας ακόμα και τώρα ως δεύτερο κόμμα (και εν ευθέτω χρόνω πρώτο) συνεχίζει τον αντίλογο, τώρα πια έξω απο τα σύνορα της χώρας. Ο κ. Κουβέλης απλά περιμένει να του πουν τι θα κάνει.
 
Βέβαια σήμερα θα συνεδριάσουν και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί ΜΑΖΙ για πρώτη φορά, ενώπιον του κ. Παπούλια. Ακούγεται ότι θα συγκροτήσουν κάποια μορφή κυβέρνησης. Αστείο; Μάλλον!

Να σας πω όμως την αλήθεια, μόνο έναν λυπάμαι: τον κ. Καρατζαφέρη. Τέτοιο πάρτυ και ο «Λ»αός του το στέρησε.
Ντροπή σας!
 
Η συνέχεια της παρωδίας επί της μικρής οθόνης, η... μεγάλη περιμένει την κυβέρνηση.

Σοφία Χ.



No comments:

Post a Comment