Friday 11 May 2012

Εκλογές 2012 - Ντέρμπι για λίγους


Το παραλήρημα που ζεί η Ελλάδα απο την ημέρα των εκλογών και μετά δεν έχει προηγούμενο.  Οι πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν (και καλά) να βρούν μια λύση πετώντας σαν μπαλάκι του πιγκ πονγκ την εντολή από τον έναν στον άλλον. Μα πόσο αστείοι είναι!!! Τελικά τους μπέρδεψε πολύ η ψήφος του ελληνικού λαού, ή, για να το πώ πιο σωστά, τους τιμώρησε.


Παρασκευή σήμερα και κλείνουμε πέντε ημέρες ακυβερνησίας. Ποία η διαφορά με πριν; Νομίζω μία! Δεν πληρώνει ο λαός τα αντισυνταγματικά χαράτσια. Την δόση βέβαια την πήραμε, όχι ολόκληρη (μας την έκοψαν για να μας μαλώσουν γιατί δεν σχηματίζουμε κυβέρνηση).  Οπότε, το Δημόσιο μπορεί να πληρώνει προς το παρόν!
Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τα χρυσά αυγά! Ακραία μέτρα η κυβέρνηση; Ακραιά ψήφος και ο λαός! Μόδα είναι, θα περάσει! Απο τα παιδιά των λουλουδιών, στους συντηρητικούς και τώρα στους ακραίους. Έτσι είναι αυτά, κάθε εποχή έχει και τα «αγκάθια» της.
Κάτι μου λέει όμως πως η πολιτική παρωδία για το σχηματισμό κυβέρνησης θα συνεχιστεί και το ΣΚ! Έτσι, για να κρατιόμαστε σε εγρήγορση! Είμαι όμως περίεργος να δω τι θα γίνει, θα σχηματιστεί κυβέρνηση ή θα πάμε σε εκλογές;
Είναι σαν το ρητορικό ερώτημα του Σέξπηρ, να ζει κανείς η να μη ζεί; Να κυβερνήσω η όχι;
Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις, άμεσα! Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, στο τέλος θα μας κάνουν νιώθουμε ένοχοι: ο λαός φταίει για την κατάσταση αυτή, δεν ψήφισε σωστά.
Και ήδη κάποιοι το ψιθυρίζουν.

Μιχάλης Κ.

1 comment:

  1. Από - στημένο κιόλας - ντέρμπι που είναι τώρα και θα είναι και τη Δευτέρα, για να γίνει πιο θρίλερ ας αποφασίσουμε οι περισσότεροι πιο δυναμικά, πιο καθαρά, στις επόμενες εκλογές. Σε ένα μήνα. Αλλά όχι με τον ληστρικό αυτό εκλογικό νόμο. Αν τολμούν τα ανθρωπάκια της πολιτικής που τον έφτιαξαν, ας τον αλλάξουν και θα δείτε μετά πόσα καμώματα θα μπορούν να κάνουν με διερευνητικές εντολές. Φυσικά, το κόκκινο πανί εδώ και στις επόμενες εκλογές θα είναι ο Αλέξης, παρ' όλα τα λάθη που έκανε τις πρώτες μέρες.

    ReplyDelete