Friday 17 May 2013

Αλλάζει η Ελλάδα;

  Τα τελευταία τρία χρόνια οι Έλληνες βιώνουν μια ρευστή κατάσταση, η οποία, αν και προϋπήρχε δεν είχε γίνει αντιληπτή στον περισσότερο κόσμο εξαιτίας μιας ψευδαίσθησης που επικρατούσε. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να θεωρεί η Ευρωπαϊκή Ενωση την Ελλάδα σαν το μέγιστο αγκάθι της.



Ακούμε λοιπόν όλοι να λένε: οι Έλληνες οι κλέφτες, οι ανοργάνωτοι, οι διεφθαρμένοι, οι φτωχοί! Εντάξει, δέχομαι ότι δεν είμαστε το συνώνυμο της τελειότητας, άλλωστε ποιά χώρα είναι;

Μνημόνια πέρασαν πολλά και ακόμα περισσότερα είναι στον ορίζοντα! Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι κάτι επιχειρεί να κάνει. Ισχύει όμως αυτό; Ο χρόνος και η Ιστορία θα δείξουν. Πέραν τούτου όμως όποιος και να εκλεγεί πρωθυπουργός, ότι και αν κάνει, αν δεν αλλάξουμε εμείς, δεν πρόκειται να γίνει κάτι.

Ο Έλληνας πρέπει να πάψει να ζητά την ψευδαίσθηση της παλιάς ευημερίας και αρχίσει να αναζητά την αλλαγή, την ουσιαστική αλλαγή. Τι φύση θα έχει αυτή η αλλαγή; Πολλές! Η βασικότερη όμως είναι η αλλαγή στη νοοτροπία.
Είναι καιρός να βάλουμε ένα τέλος στη εύκολη λύση, στην απαξίωση των αρχών, στην ανομία.

Ο Έλληνας δεν είναι ο απολίτιστος, αμόρφωτος, φτωχός κάτοικος του ευρωπαϊκού Νότου όπως όλες οι γύρω χώρες θεωρούν ότι είμαστε. Ωστόσο, δεν είναι παράλογο να εξακολουθούν να το πιστεύουν εφόσον η ροπή μας για το εύκολο χρήμα έκανε τη χώρα μας συνώνυμο της διαφθοράς. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε αυτή την εντύπωση. Μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να το πιστέψουμε και να δεχθούμε την «ταυτότητα μας».

Είμαστε Ελληνες, πολίτες του κόσμου και άνθρωποι της εξέλιξης και της καινοτομίας. Έχουμε την πιο όμορφη χώρα στον κόσμο με τον μεγαλύτερο φυσικό πλούτο. Στο χέρι μας είναι να την κάνουμε μικρό επίγειο παράδεισο.


Οραματιστής


No comments:

Post a Comment