Thursday 17 May 2012

Απάντηση στη τρομοκράτηση των Ελλήνων


Μήπως η τρομοκρατία που μας ασκείται περί εξόδου μας απο την ευρωζώνη, δεν γίνεται με σκοπό την παραμονή μας πάση θυσία εντός του ευρώ αλλά την εθελουσία έξοδό μας;



Δεν έχουμε καταλάβει όλοι μας ότι είναι καλύτερο για "αυτούς" να έρθουν να αλώσουν μια οικονομία που θα είναι σε άλλο απο το ευρώ νόμισμα απο το να έρθουν να "επενδύσουν" σε ένα κράτος του ευρώ;
Δεν έχουμε καταλάβει όλοι μας ότι τα χρήματα των τόκων που τόσα χρόνια εισπράττουν ξεπερνούν ήδη κατά πολύ τα χρήματα που μας δάνεισαν, άρα τα κέρδη τους είναι ήδη πολύ υψηλά;
Δεν έχουμε καταλάβει όλοι μας την πολιτική μας αφέλεια;

Κανένας δεν θα μας βγάλει απο την Ευρωζώνη, πράγματι δεν γίνεται... ( δεν υπάρχει τρόπος να κρατήσεις εντός της ευρωζώνης μέλος που οικειοθελώς ζητά να αποχωρήσει ).
Μόνοι μας θα βγούμε η μάλλον για να το πω καλύτερα θα σπρωχτούμε να βγούμε χωρίς να το καταλάβουμε, έχοντες μάλιστα την πεποίθηση ότι επαναστατήσαμε, ότι πετάξαμε τους δανειστές μας έξω,ότι αντισταθήκαμε και θα ζήσουμε "πτωχοί μεν πλην τίμιοι".

Τσιμπάμε ειδήσεις απο εδώ και απο εκεί (Ισλανδία, Τουρκία, Αργεντινή). Ταυτιζόμαστε με άλλα κράτη χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι το πρόβλημα της δικής μας χώρας είναι πολιτικό, μόνον πολιτικό. Το αδιέξοδο μας είναι πρωτίστως πολιτικό όχι οικονομικό. Και εξηγούμαι.
Το είδαμε στις τελευταίες εκλογές . Κανένας μα κανένας δεν θέλει να αγγίξει την καυτή πατάτα της εξουσίας παρόλο που όλοι (πλήν των δημιουργών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) ζητούν εδώ και καιρό την αλλαγή του εκλογικού νόμου πρός το αναλογικότερο δηλ πρός την κατεύθυνση των κυβερνήσεων συνεργασίας!!
Δηλαδή σαν αυτήν που δεν στάθηκε δυνατόν να συγκροτήσουν προ ημερών μέσα σε κλίμα μιας απίστευτης φαρσοκωμωδίας η μάλλον μαύρης κωμωδίας!!!!!!!!

Γιατί;;;;;;;

Γιατί όλοι ξέρουν οτι για ακόμη μια φορά τα κόμματα κατέβηκαν σε εκλογές με ανέφικτες εξαγγελίες και λαοπλάνα προγράμματα του ποδαριού, για προεκλογική χρήση μόνον.
"Η συμπολίτευση είναι η υπεροψία της πεποιθήσεως του αλάνθαστου...και η αντιπολίτευση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η κατ'επάγγελμα άσκηση της κακής πίστεως" είχε πεί ο Κωνσταντίνος Τσάτσος.
Έχουμε ήδη αποενοχοποιήσει τη συζήτηση περί δραχμής. Και μάλιστα για ορισμένους το σενάριο μετατράπηκε σε προοπτική.
Όχι, δεν έχει να κάνει μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να κάνει με το σύνολο του πολιτικού συστήματος που αρνείται να αναλάβει ευθύνες. Αν οι εκλογές είναι καταστροφικές για τη χώρα, τότε εκείνοι που προσπάθησαν να τις αποτρέψουν όφειλαν να βρέξουν τα πόδια τους τουλάχιστον.
Αν οι εκλογές φέρνουν όντως τη δραχμή πιο κοντά, τότε το μέτωπο του ευρώ έπρεπε να πετάει φλόγες. Ας έκαναν κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή τι διαφορετικό μπορεί να προκύψει από τις εκλογές; Η βόμβα θα σκάσει σε άλλα χέρια, αλλά μέσα στο ίδιο σπίτι.

Για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία μας όλα τα κόμματα θέλουν να είναι αντιπολίτευση, όχι κυβέρνηση.
Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν αλλά δεν ξέρω πόσοι έλληνες μπορούν να το διακρίνουν.

Στην νεότερη Ελλάδα η πολιτική ήταν η τέχνη του καφενείου βλ σήμερα του internet.
Όπου συναθροίζονται... δύο έλληνες η συζήτηση δεν είναι για τον καιρό αλλά για την πολιτική, πάντα με άποψη ειδικού!
Κρίμα γιατί παρόλα τα επαναλαμβανόμενα τραγικά συμβάντα της ιστορίας του ο έλληνας είναι ο κατεξοχήν, ας μου επιτραπεί η έκφραση,"απολιτικοποιημένος" ευρωπαίος πολίτης !!!
Παρόλα τα προηγούμενα το χειρότερο νομίζω είναι οτι ο δούρειος ίππος αυτής της πολιτικής ,που μας εξομοιώνει με κατοίκους της Αφρικής του 19ου αιώνα, δεν έχει στα σπλάχνα του "ξένους" αλλά έλληνες.

Ο Εφιάλτης είναι έλληνας. 

Όλοι βλέπουμε τον εχθρό στα κράτη μέλη , στις ευρωπαικές τράπεζες, στο ΔΝΤ και όχι στα ήδη "αποχωρήσαντα" ελληνικά κεφάλαια που βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια στο εξωτερικό και περιμένουν, για να μην πω δημιουργούν τις συνθήκες της ...ηρωικής μας εξόδου προκειμένου με αστεία ποσά να "επενδύσουν" ( βλ να αγοράσουν τη χώρα ολόκληρη).
Είναι έλληνες "ο εχθρός" όχι ξένοι.
Μας γνωρίζουν καλά, γιατί έχουμε το ίδιο DNA, ξέρουν καλά πώς αντιδρούμε υπο πίεση  όλοι μας και φυσικά και οι πολιτικοί μας, που είναι σάρξ εκ της σαρκός μας! !
Χωρίς ψυχραιμία, χωρίς δομημένη σκέψη, με αμετροέπεια και προπάντων χωρίς αίσθηση κινδύνου!

Τι παιδιά είματε τελικά!
Τα παιδιά της Ιστορίας!!!


Lilian Pantelidaki

1 comment:

  1. I would like to put out a request for you to invite Mike Montagne from ¨People for Mathematically Perfected Economy¨ (PFMPE) ™ to express his wide shared view on monetary policies, and let him explain the only viable solution to your and our current crisis.


    Warm regards,

    ReplyDelete