Thursday 15 March 2012

HELLAS: THE 'SCAPE GOAT' WILL ESCAPE (soon)


Η είδηση: Ελληνίδα υποχρεώθηκε να περάσει από τεστ γλωσσομάθειας από την αεροπορική εταιρία Aer Lingus προκειμένου να της επιστρέψουν να ταξιδέψει (περισσότερα στο http://www.lifo.gr/now/society/7961)
Το θέμα: Όχι ότι με εκπλήσσει και με πτοεί η είδηση, τουναντίον με χαλυβδώνει. Δίπλα στη βολική για το άχραντο, άσπιλο και άμωμο Διευθυντήριο της Ευρώπης ετικέτα του μαύρου προβάτου (scape goat) που έχουν κολλήσει στην Ελλάδα και στους απανταχού Έλληνες, ήρθε να προστεθεί και αυτό το σετάκι συμπεριφοράς (διακρίνω-εξευτελίζω) που επιφυλάσσουν εταιρίες σαν την αναφερθείσα στην είδηση. Εντάξει, παιδιά, το πανηγύρι τελειώνει. Βρείτε άλλα videogames να παίξετε. Το «μαύρο προβατάκι» ξαναγίνεται σιγά-σιγά το λιοντάρι και η χαίτη του δεν θα είναι από αγνό παρθένο μαλλί, αλλά από δράση, περηφάνεια και δημιουργία προς αντίκρουση όλης αυτής της χλεύης που αφειδώς εκτοξεύεται σαν υγρό πυρ στον Ελληνισμό. Ποιον Ελληνισμό εννοούν τα blue collar boys και οι λοιποί εγκάθετοι της Ευρώπης όμως; Κάποιους φιλοτομαριστές «Έλληνες»; Ταπεινές (στο αποτέλεσμα) κεντήστρες της εγχώριας δημοσιογραφίας; Καμμένα πολιτικά χαρτιά που πλασάρονται σαν καρέ του άσου (σιγά, θα κοπείς από την ακριβή τράπουλα!); Απαίδευτους Πίτερ Παν της χάι σοσάιετι; «Καλλιτέχνες» εμβέλειας 400 μέτρων (το πολύ) που αγκαλιάζονται θερμά cheek-to-cheek (με το καλό και το παιδί!) με ύφος avant premiere με πολιτικούς αρχηγούς; Τους μαικήνες της οικονομικής ολιγαρχίας που καλύπτουν χρόοοονια τώρα με την αισθήτα τους (τρύπησε καλέ το ρουχικό πια, να το πας για καρύκωμα, σας προδίδει!) τις λαμογιές στη χώρα;
Sorry, ημιμαθή μωρά μου, αλλά κάτω από τα πόδια σας το χαλί τραβιέται σιγά σιγά από μια σταθερά κλιμακούμενη δύναμη τίμιων Ελλήνων που δουλεύουν, ονειρεύονται, σχεδιάζουν, αναπλάθουν το οικοδόμημα του Ελληνισμού και κάνουν τεχνητή αναπνοή στην Ελλάδα που υποτίθεται ότι τελεί υπό αναισθησία. Ναι, τα έχουμε ξαναπεί όλα αυτά, ορισμένοι από εμάς αρχίζουν να τα εμπεδώνουν, καιρός είναι να δουν και οι γείτονες να θεριεύουν. Και θα θεριέψουν. Και το scape goat μην το ψάχνετε τότε. Θα έχει δραπετεύσει από τη στάνη που με το στανιό το βάλατε (και τα' θελε – εν πολλοίς - και η προβιά του βέβαια!) Όμορφα σενάρια, όμορφα καίγονται.

Υ.Γ1: Ακόμα δεν έχω καταλάβει το νόημα του τεστ γλωσσομάθειας: για να δουν ότι δεν είναι από ένδοξη αλλά τώρα ξεχασμένη φυλή των Παπούα; Έρεβος η ψυχή του ανθρώπο 
 Υ.Γ2: Ακόμα γελάω με το πάθημα μιας φαρμακοποιού στο Λονδίνο, όπου ήμουν για λίγες ημέρες. Αφού διόρθωσε με ύφος συζύγου ιπποκόμου της βασιλίσσης Ελισάβετ το «ψωρίασις» που είπε ένας φίλος μου («ιτς ψωράιασις!»), αμέσως μετά δηλητηριάστηκε από την ίδια της τη γλώσσα όταν στη ρύμη του λόγου της ξέφυγε ένα μεγαλοπρεπέστατο «more stronger». Και έζησε αυτή strong και εμείς more stronger.  

Whisperer

No comments:

Post a Comment