Sunday 25 March 2012

ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ο Χρίστος Γεωργαλάς είναι πανεπιστημιακός γιατρός στο Academic Medical Center και διευθυντής του εξειδικευμένου Κέντρου Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Βάσης Κρανίου στην Ολλανδία.

 

Χάρη στην επαναστατική χειρουργική μέθοδό του, έγινε για πρώτη φορά στη χώρα μας επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο κρανίο ασθενούς χωρίς ανοιχτό χειρουργείο και τομές, αλλά ενδοσκοπικά μέσω της ρινικής οδού. Παρά το πλούσιο βιογραφικό του και την διεθνή καταξίωσή του, ο κ. Γεωργαλάς αισθάνεται, όπως δήλωσε σε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής «σαν τον σολομό, το ψάρι που ανεβαίνει αντίθετα στο ρεύμα του ποταμού». «Την ώρα που πολλοί Έλληνες δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν από τη χώρα και το πράττουν», εξηγεί ο διακεκριμένος χειρουργός, «την ώρα που και εγώ ο ίδιος λαμβάνω email από Έλληνες συναδέλφους μου που ζητούν εργασία και διέξοδο εκτός Ελλάδας, προσωπικά με απασχολεί πολύ η επιστροφή μου στην Ελλάδα».

 Ο 40χρονος γιατρός ομολογεί ότι ζει το «σύνδρομο του Οδυσσέα»: θέλει να επιστρέψει στην Ιθάκη του. «Είναι μια εποχή που πολλά πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα και πιστεύω ότι δια πυρός και σιδήρου θα γίνει ένα νέο ξεκίνημα. Ούτε άλλα αυτομαστιγώματα, ούτε σενάρια συνωμοσίας ότι για τα πάντα φταίνε οι άλλοι:υπάρχει πάντα ο μέσος δρόμος, ο δρόμος της δημιουργίας».

Whisperer

No comments:

Post a Comment