Saturday 18 February 2012

Καλώς ήρθατε!



Το status της Ελλάδας όλοι τo γνωρίζουμε, οκ! Πάμε παραπέρα;
Όσοι και όσες από εσάς εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι κάτω από το γέρικο, σάπιο, διεφθαρμένο και τεμπέλικο hype του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της πάλλεται στα σωθικά της η αρχή για μια νέα Ελλάδα που θα σερφάρει σε όλο τον κόσμο και θα απλώσει μέσα σε αναγεννημένο κύμα παντού τις αξίες της, ελάτε να μεγαλώσουμε την ομάδα για το total recall.
Γιατί η δύναμη είναι στο εμείς και όχι στο εγώ, όπως θα λεγε και ο Ρήγας Φερραίος. Για να δικαιώσει η Ελλάδα την Ιστορία της και να δώσει φτερά στις ελπίδες όσων την αγαπούν πραγματικά. Γιατί πολλοί ελπίζουμε ακόμα και όχι άδικα, έτσι δεν είναι;
Όμως, αυτό θέλει και κόπο και τρόπο. Θα χρειαστεί να ακουμπήσουμε σε αξίες και ιδέες από τα παλιά, αυτές που έχουμε ανάγκη για να υπερβούμε τη μετριότητα και να βγούμε από μια άγονη stand-by φάση: την Αγάπη, την ουσιαστική επαφή με τη Φύση, τις Τέχνες και τις Επιστήμες και τον Έρωτα. Αυτά είναι τα heavy weapons για τις δύσκολες αλλά κρίσιμες μάχες μας. Η φωνή σας, η οργή σας, οι προσδοκίες σας, τα σχέδιά σας, τα μικρά ή μεγάλα οράματά σας, το πάθος για τη δουλειά σας και τη ζωή, ας βγει, να βγεί! με όχημα το iPad, το iPhone, το laptop, το Blackberry, τις συζητήσεις που κάνετε μεταξύ σας στα café ή στα club και τελειώνουν σε μία ήσυχη βότκα η σε έναν ανήσυχο ύπνο, τις σκέψεις ΠΟΥ έχετε στο lab του μυαλού σας. Το βασικό up tempo beat υπάρχει και παίζει. Παίζει δυνατά. Ας συγχρονιστούμε. Τώρα!



          Νίκος Ξηρός

4 comments:

  1. Με μια ευχή δυνατή για τον Κόσμο που έρχεται!

    ReplyDelete
  2. Μπραβο, μ'αρεσει!

    ReplyDelete
  3. δύναμη, εμείς,αξίες ,ιδέες ,προσδοκίες,σχέδια ,πάθος ΖΩΗ....απλές λέξεις που αν γίνουν πράξεις..θα αλλάξουν όλα..

    ReplyDelete
  4. About time. Or should I say high time?

    ReplyDelete